Ste starejši od 45 let in za boljši vid uporabljate očala, ki vas motijo pri delu, športu in ostalih vsakodnevnih aktivnostih? Se želite za vedno posloviti od očal in si s tem izboljšati kakovost svojega življenja?

Operacija dioptrije z vstavitvijo intraokularne leče je odlična priložnost, da zaživite polno, neodvisno in svobodno življenje. Gre za varno in hitro operacijo, s katero se lahko korigira dioptrijo na vse razdalje. Po posegu boste tako lahko uživali v vsem, kar vam je onemogočala dioptrija in pri čemer so vas ovirala očala.

Tehnika operacije dioptrije z vstavitvijo intraokularne leče je podobna operaciji sive mrene. Med operativnim posegom najprej odstranimo, zaradi že odsotne akomodacije (prožnosti), vašo naravno lečo ter na njeno mesto vstavimo umetno lečo. Pomembno je izpostaviti, da se zaradi tega siva mrena kasneje ne more pojaviti. Metodo imenujemo ekstrakcija čiste leče (CLR – clear lens extraction). V odvisnosti od stanja očesa in vašega življenskega stila vam bo kirurg pred operacijo svetoval najprimernejšo lečo za vas.

Poseg se vrši ambulanto, v kapljični anesteziji, je neboleč in traja približno 20 minut. V našem centru operacije vrši zdravnik Peter Preskar, specialist oftalmolog, ki je izkušen očesni kirurg in opravi letno približno 2.000 očesnih operacij.