Mnenje – Mateja Ličina, Novo mesto

»Potrebovala sem očala za branje in vedno, prav vedno: ko sem bila v trgovini, ko sem potrebovala mobitel, ko sem se ličila… VEDNO SEM ISKALA OČALA. Leto dni sem premišljevala o operaciji dioptrije vendar nisem zbrala poguma za pregled. Strah me je bilo, da slučajno nisem primerna kandidatka za odpravo dioptrije.

Zbirala sem informacije o najboljšem očesnem centru. Očesni center Preskar je bil pri raziskovanju najbolj pohvaljen in zato sem se naročila na pregled. Zdravnica Andrejka Preskar me je pregledala in mi pojasnila, da sem odlična kandidatka za vstavitev multifokalne leče. Razložila mi je potek operacije in nadaljnjega zdravljenja. Njena prijaznost, razlaga in strokovnost me je prepričala. Še vedno je bil prisoten majhen strah, kajti vseeno gre za oči. Po dveh mesecih premišljevanja sem poklicala in se naročila na operacijo. »Kar bo, pa bo«, sem si mislila, »želim si in vse bo super!«

Na dan operacije sem bila malo nervozna, vendar je bila ob vstopu v operacijsko sobo prisotna misel: »Tukaj si, želiš si, vse bo v redu.« In res je bilo tako. Zdravnik Peter Preskar je med samim posegom razlagal kaj dela in na koncu rekel: »Operacija uspela!« Mislila sem si: »Tako hitro?! Prav nič ni bolelo! Nobenega neprijetnega občutka ni bilo… Zares nisem mogla verjeti! Pa zakaj sem tako dolgo odlašala?! «

Prve tri dni sem malo megleno videla, vendar sem na mobitelu že lahko prebrala sms brez očal, v trgovini sem videla cene artiklov, prebrala sem celo droben tisk deklaracij na izdelkih… Sedaj je od operacije minilo 7 mesecev in vidim kot v mladih letih! VIDIM BREZ OČAL!

Veliko mi pomeni, da lahko delam na računalniku brez očal. Zjutraj vidim budilko na nočni omarici, v službi vidim na računalnik, v trgovini, na izletu, povsod vidim – in to brez iskanja očal.

Prijetno in strokovno, pomirjujoč ambient in vljudno ter strokovno osebje, ki ustvari zaupanje. Tako enostavna, neboleča operacija in profesionalen odnos.

Vidim odlično, Očesni center Preskar bi priporočala vsem, ki imajo težave z vidom.

Hvala še enkrat zdravnikoma Andrejki in Petru Preskar in celotni ekipi očesnega centra!«

Vrsta operacije: Operacija dioptrije z vstavitvijo multifokalne lečke
Datum operacije: 02. 07. 2020