Mnenje – Jurij Jenšterle, Novo mesto

»Očala so bila moj spremljevalec več kot 50 let. Ko smo skupaj s strokovnjaki Očesnega centra Preskar v letošnjem letu ugotovili, da bom pri svojem delu potreboval dvoje očal, sem se odločil, da preverim svojo primernost za operacijo menjave leč.

Ker je moje delo računovodje in poslovnega svetovalca zelo obremenjujoče za oči, mi je vid še toliko bolj pomemben. Zato sem bil zelo vesel ugotovitve dr. Preskarja, da sem primeren kandidat za operacijo. Kljub napovedi, da lahko z dokaj veliko verjetnostjo pričakujem, da bom za delo na računalniku še vedno potreboval očala manjše dioptrije, je bil pričakovani rezultat operacije zame velika pozitivna sprememba.

Na prvem pregledu naslednji dan po operaciji se je izkazalo, da je rezultat operacije veliko boljši od pričakovanega, kar pomeni, da tudi za delo z računalnikom in branje očal ne potrebujem.

Beseda ZADOVOLJEN ni tista, ki bi opisala moje občutenje povezano z rezultatom operacije in s celotnim postopkom, ki sem ga bil deležen s strani ekipe Očesnega centra Preskar. Mogoče bi bile bolj primerne besede NAVDUŠEN in NEIZMERNO HVALEŽEN.«

Vrsta operacije: Operacija dioptrije z vstavitvijo multifokalne lečke
Datum operacije: 18.12.2020